Do Not Sell My Personal Information Jump to content

Alternator problems 94 ls 400


Yabwa
 Share

Recommended Posts

What could be causing my alternator(it’s brand new) to not charge my battery and the serpentine belt to squeak.  also what is this wire in the trunk for. 

77918037-1DEB-4717-A9E1-76EC23D7076B.jpeg

Link to comment
Share on other sites


I wouldn't say that wire relates to the alternator charging but it is definitely worth crimping it back in and see what happens.
if the belt is squealing then this would more than likely be the reason for low alternator output as its not efficiently driving the pulley.
jumping idle speed is not related to the alternator I wouldn't think.

So, tighten or replace the drivebelt and reconnect the loose wiring.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Similar Content

    • By stovetoppings
      I was driving home the other day and hit a couple moderate bumbs. All of a sudden I had a loss of power and trouble accelerating. It was fine if I accelerated very slowly but the engine still sounded like it wanted to cut out. Check engine light never came on the first day but I noticed that there was a strong sent of gas coming out of the tale pipes. The next day I started it up and the trac control and check engine light came on. Has anyone else had this problem?
×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership