Sign in to follow this  
bmike74

99 Es300 Cold Start Issue

Recommended Posts

I have a 99 es300 with about 188k miles on it. In the morning, the car has trouble starting. It will turn over three times then stop. On about the third/fourth try it will start. Yesterday, after it started it idled roughly, until I revved it, at which point it smoothed out. Once I get it started in the morning it will start fine throughout the day. Can anyone advise what this may be?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a 99 es300 with about 188k miles on it. In the morning, the car has trouble starting. It will turn over three times then stop. On about the third/fourth try it will start. Yesterday, after it started it idled roughly, until I revved it, at which point it smoothed out. Once I get it started in the morning it will start fine throughout the day. Can anyone advise what this may be?

sounds like it's probably your idle air controller . which is near the throttle body overtime it can get all dirty and gunky thus making it harder to act properly and you'll have cold start issues. but it's fairly easy to fix if that is your issue. just have to clean the idle air controller / throttle body area with throttle body cleaner or another cleaner that doesn't do damage to plastic or electronics. I hope this helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this