Sign in to follow this  
Picazo

Replaced Trans Mount...

Recommended Posts

Hi guys,

I replaced my 97 LS's transmission mount with a new one bought from partstrain.com. I had a little shaking before I did this and the shaking is somewhat gone, the old mount was completly separated so I guess it was a good idea to replace. The problem now is that the car still lurches upon going into drive or reverse and i though that could be cured after the tranny mount replacemnt but it didn't. The vehicle has 158k and have all maintnance records from Lexus but not seeing motor mounts replaced. Would the lurching be cured with replcing motor mounts or is this somewhat normal? Please bare with me since this is my first Lexus and planning on staying with the LExus family forever.

Thank you all in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

make sure the switch for the shifter is in the correct position. does the shifter move without pushing down on the brake pedal?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to the club :cheers:

Please explain what you mean by "lurching". You have your foot on the brake, shift into gear and the car actually moves forward/backward a bit? What are the RPM's when you shift into gear?

It's totally normal for the car to pull against the brakes and for you to "feel" that it is in gear and ready to go. But with your foot on the brake pedal, it should not move at all.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes when I shift into gear either D or Reverse the car actually moves forward/backward a bit. RPM in the morning is at probably 1100 and around 7 or 8 hundred during the day. So in order not to feel anything do you think I should replace my motor mounts as well?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes when I shift into gear either D or Reverse the car actually moves forward/backward a bit. RPM in the morning is at probably 1100 and around 7 or 8 hundred during the day. So in order not to feel anything do you think I should replace my motor mounts as well?

At this point, I am thinking you should replace your brakes. ;) With your foot firmly planted on the brake pedal surely it does not budge at all when putting it in gear. The RPM's at idle sounds about right.

Actually, I think it may be working fine. It is normal for the front end to lift or lower slightly (very slightly..depending upon forward or reverse) against the suspension as the transmission is engaged. It is more of a sensation that the car is moving. Having said that, at 158k you motor mounts could need replacing. If you take the engine to 2000-2500 RPM's while in park and feel a more pronounced shaking, then the mounts could be worn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this