Sign in to follow this  
mrknowitall

High Mileage

Recommended Posts

Just curious because I just purchased my first GS300 (06). Does anyone have mileage over 100K and if so have you had any major problems. My first Lesus was a ES330 (04) and I wanted a change.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just curious because I just purchased my first GS300 (06). Does anyone have mileage over 100K and if so have you had any major problems. My first Lesus was a ES330 (04) and I wanted a change.

I have roughly around 122,xxx miles (as of 3/26/2009).

Here is some information that might help you:

Hello!

I have around 119,000 miles on my 06 gs 300, rwd, matador red with black interior with: nav, heated/ventilated seats, rear sunshade, sunroof, sirius.

these are the problems i have encountered:

(1) around 100k miles -- a short in my car is causing the low beams and parking lights to switch off. the lights mentioned turn off and i have to keep switching the light swtich on & off to turn them back on. these forums shed some light on the problem i am having:

http://forums.theautomedia.com/local_links...67&catid=13

http://forums.theautomedia.com/showthread.php?t=1909

(2) around 80k miles, the rear sunshade refused to go up, the dealer told me there is a tsb (technical service bulletin) for it, but i'm beyond the mileage cap (4 yrs/50k miles). TSB INFO: BO006R-06 / MAY 07 / Body - Rear Power Sunshade Won't Open

(3) around 75k miles, the idle would go below 500 rpm and the car would almost die. i hadn't done a fuel injection or throttle body cleaning so that can be one major reason for that to happen. (hearing from people it might have to do with the idle control).

(4) around 65k miles, the battery died while the car was sitting inside the garage with the cd player on (about 55 degrees inside garage).

(5) have had issues with the front defroster not working properly since i bought the car in september 2005. in bay area weather (california) the defroster was having problems clearing up the front glass, i used all sorts of combinations, and now it seems to be working fine.

(6) even after lexus replaced the seat belts, they sometimes lock. both the driver and passenger. they had a tsb for it, however, i can't find the information for it. you can check with the lexus dealer on this and they can verify if its for your car.

(7) sometimes the left remote mirror "freezes" and i have to adjust the view using my finger, I have had this problem occur (of it not moving when the left remote mirror control for adjustment is pressed) many times between 80k-105k miles. the problem has gone away and no longer occurs.

(8) i have had my fuel injection / throttle body cleaning done at 121,000 miles, and my baby is purring. i used b/g products to do the cleaning thru the dealer.

($50 for parts, $150 for labor -- fremont california -- lexus).

(9) navigation screen contrast doesn't seem to work properly. at around 80k miles i realized the contrast was getting darker and darker, thus i no longer use the screen (screen off) unless i really have to use it. after initial bootup, the navi seems very dark and i have to wait several moments before it gets lighter. not sure if this is a problem due to initially "booting up" the system.

hope the information helps, please let me know if you need any more information!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this