Do Not Sell My Personal Information Jump to content

Is This Normal ?


 Share

Recommended Posts

I have an 03 ES and was just curious about this. The car runs great and starts fine however, everytime it starts, it does take a couple of extra cranks. My wife has an 05 sonata and her car starts the moment you turn the key. I would think that the lexus would be similar or better and am a little concerned that this might just be my car..any input would be appreciated. If this is a question that has already been discussed, I do apologize in advance.

Link to comment
Share on other sites


What's the mileage on your ES Avi? How long roughly would you say it takes with those additional cranks to actually start up?

:cheers:

Thanks for the help...the mileage on the car is roughly 42K and it takes about 8 to 10 seconds worth of additional cranks...It always starts up fine though.

Link to comment
Share on other sites

I've got a '93 es300 that starts within 3 to 4 seconds of starter rotation. There is a slightly high idle for about 4 seconds after start-up.

The car has 108,000 miles on it, and hasn't been tuned up in 50,000 miles.

In fact, I got the car from my sister, and she neglected the heck out of that car.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership