Search the Community

Showing results for tags 'alternator starter battery dash charging'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • New Members Introductions
  • Lexus Forum Introductions
  • Lexus Forum of North America
    • General Chat
  • Lexus Owners Club - Lexus Forums
    • Lexus LS400 / Lexus LS430 / Lexus LS460 - 600h Club
    • Lexus RX300 / Lexus RX330 / Lexus RX350 / Lexus 450h / F Sport Club
    • Lexus ES250 / ES300 / ES330 / ES350 / ES300h Club
    • Lexus GS300 / GS350 / GS400 / GS450h / GS430 / GS 460 Club
    • Lexus SC300 / Lexus SC400 / Lexus SC430 Club
    • Lexus IS250 / Lexus IS300 / Lexus IS350 / F Sport Club
    • Lexus LX470 / Lexus LX450 / LX570 Club
    • Lexus GX470/ Lexus GX460 Club
    • Lexus CT200h Club
    • Lexus LFA Club
    • Lexus HS 250h Club
    • Lexus RC Owners Club / RC 350 / RC 300h & RC-F Club
    • Lexus NX300h / Lexus NX 200t Club
    • Lexus LC500 Coupe Club 
    • Lexus UX200, UX250 and UX250h Club
  • Lexus Marketplace
    • Member Buy & Sell Area
    • Lexus Owners Club Merchandise
  • Welcome to the Lexus Owners Club (USA & Canada)
  • LOC Sponsors
  • General Lexus Forums
    • General Maintenance
    • Lexus Modifications Forums
    • Audio / Video / Electronics Forums
    • Lexus Lighting
    • Wheels and Tires Forums
    • Lexus Detailing and Car Care Forum
    • Lexus Warranty Discussions
    • Dealers & Pricing Forums
    • Lexus Guides Support Topics
  • Lexus Owners Club Events
  • Lexus Misc Forums
    • Website Suggestions and Feedback

Product Groups

  • Advertisements
  • Caliper Decals
  • Apparel

Categories

  • Lexus Guides
    • Lexus LS Guides
    • Lexus GS Guides
    • Lexus ES Guides
    • Lexus IS Guides
    • Lexus LX Guides
    • Lexus GX Guides
    • Lexus RX Guides
    • Lexus HS Guides
    • Lexus CT Guides
    • Lexus Detailing Guides

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


First Name


Lexus Model


Location*

Found 1 result

  1. Hi, been a long times since I have needed help. But me and my 1991 Lexus LS400 are back. Had an issue with my starter going out on me. The mechanic I used for 15 years past away so I needed to find a new one. Found a guy who came to me. Started the job and then disappeared never to come back or return a call. He got the new starter in, but that is were he stopped. Found a new guy. Really good. He finished the job along with putting in all new ignition parts due to other guy messing up wires and distributors caps. The car is about 20 thousand miles away from needing that. So I put in all new stuff. Also put in new thermostat, new battery. Mechanic also cleaned intake and fuel injectors. On working on car he discovered an issue with the wiring harness. About 2012 or 2014 I had the front passenger tire blowout. A part of the tire went through to the engine compartment and took out part of the main wiring harness by the firewall. It was fixed by insurance and had been fine. Until now. A wire or two shorted in the repaired are. Making it so the car would not start with the key. If you by past it though the fuse box, car started etc. So he pulled the wires that had shorted (they even melted) and repaired with new. He then took car for a long drive. Even up a very nasty locale car killing step grade. All was OK. He also charged the battery before doing so and tested cooling system along with that the car was charging. He drove the car to me. I drove him back to his place. On the way home my issues started. The car stalled after I stopped at a store and started it to leave. On trying to restart car was completely dead. No clicking. No sound from starter. I sat for about 5 to 10 minutes. And don't know why but tried it again. Car started right up. Starter sounded great and cranked fast. On getting home and keeping the car running the headlights stopped working. They were switched on. The dash acted like they were on. But no headlights. I turned them on and off a few times and they would not come on. But the dash lights started going nuts. Sometimes some of the indicator needles on the mph or rpm or temp or gas, etc., went out. Not all at the same time. Just different ones when I flipped the lights on and of. Turned the car off. It would not restart. Turning the key I got nothing. No click. Nothing. Checked the battery with a smart charger. It was at 11.5 volts. Gave up for the day. Left the smart charger on all night. Car started perfectly in the morning. Headlights worked fine. Dash lights worked fine. Turned car on and off a few times. All good. Restarted car to take a charging reading. Got nothing engine running. No charge from alternator. Voltage had come down to 11.5 volts. I need help. Need to pick your brains. I know it could be the alternator. I know it could be the cpu that controllers the alternator. But I never had a dash go nuts like that before..... I've had low batteries before. Needed jumps before and so on. But never the dash going nuts and no headlights when switched on. Not even dimly lit. So could it be an issue with other wires in that part if the wiring harness? I know if it is the harness it could hurt the alternator and the charging cpu. Help please. I don't want to just throw (expensive) parts in and see what happens. Sorry for the long post. But I know sometimes every detail and so on helps. Now you know as much as I do. Anyone ever have their dash go nuts? As always a great big thanks to all! I edited this to fix typos etc. Also important forgot to mention. I'm in a rual area of Arizona. Where California, Arizona, and Nevada come together by the Colorado River. Las Vegas is the bigist nearby city at a little over 100 miles away. Again, thanks to all.