Do Not Sell My Personal Information Jump to content

mek88

Regular Member
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mek88

  1. I have 99 RX300AWD with 149000 Miles with original transmission & engine. @ 122K I replaced: starter, timing belt, drive belts, waterpump, camseals, crankseal I change my engine oil every 8000 miles using Mobil1 5w30 and transmission oil every 15000 miles using toyota type4 by myself Gas: Chevron-87 Never been to snow / offroad.mostly just Los Angeles traffic Hope someone with higher mileage can share their experience on the transmission of their RX300AWD Thanks mek88@yahoo.com
  2. Mine is a 99 RX300 AWD @ 136K-miles with original engine & original tranny. I always use mobil-1-5w30 every 5K, and toyota type-IV-ATF every-15K. Does front differential & transmission share the same filling hole for ATF? So far I only changed the ATF for tranny by opening the drain bolt at the bottom of black-color ATF pan. I've never changed the front diff oil because I'm not sure how to fill it up. And I;ve never dropped the pan at all, never had any flush at all. Shall it fill it up all the way to whatever amount drain from tranny+diff at once from tranny filler(approx 5 qt of T
  3. Can someone give me a mechanic reference for timing belt change on my 99 RX300AWD with 120K. I live in Los Angeles 91030. How much would it cost approximately including timing belt, waterpump, 3 seals, 2 serpentine belts,tensioner? Thanks mek88@yahoo.com
  4. I just changed the tranny oil few weeks ago. When I filled it up, I use the dipstick as a barometer(with engine not running). So I filled it up with only 1.75 qt of Type IV instead of 4qt as suppose to be. Yesterday morning, I checked it again with engine running when it was cold: It was right on the middle of the cold range. Then Yesterday afternoon, I checked it again with engine running after 30 miles trip, It was right on the middle of the hot range. So, I assume the fluid level is okay now. Problem: When I drive slow 25-30mph,and would like to accelerate, It doesn't downshift. It st
  5. I was not aware that checking the transmission fluid require the engine to be running. As a result, yesterday my car suddently not moving, altough engine rev up. I switched the gear from P to N to R, then N, then P. It moved. Later I drove it for 40 miles, no problem. After realizing to check the fluid with engine running, that evening, I checked the level again With hot Engine after 30 miles drive, the level is below the "LOW" mark. I Put 1.25 quart of Type IV. Have I destroying my tranny? This is 99 RX300AWD with 120k Miles. I drive it with gentle. Thanks for advise. Email: Mek88@ya
  6. Cracking noise/Rattle from driver side tweeter (dashboard speaker) My 99 RX300AWD creating cracking noise from driver side tweeter (dashboard speaker). When I pushed down the tweeter, the noise gone. I've tried to put some sort of rubberish shims around the gaps, but cracking noise still exist. Does anyone, has the procedures (or pictures) how to remove the tweeter on the dashboard? Thanks email: mek88@yahoo.com Los Angeles
  7. My 99 RX300AWD has 120K on original timing belt & waterpump. According to my friend who is a technician, he has seen some lexis with over 150K miles w/ original belt on it. He said that Lexus timing belt is wider compared to Honda's, and they're made stronger as well.
  8. Loud engine noise continue after key was pulled Desperately need help!! Yesterday, I drove my 99 RX300AWD (odo=110K miles) for 20 Miles with A/C off. Then, I parked the car for 2 hours. When I started the engine, there was a loud noise along with engine noise (sort of crane noise) Then, I shut the ignition off & pulled the key, engine shut off. However, that strange noise continue for approx 30 second (enough time for me to open the hood and trunk trying to get a wrench) Then, the noise completely gone by itself. I started the engine again & no more noise. I tried several time
  9. Do you think I need to replace the idle air control valve? Could anybody tell me how to remove the throttle body (intake system) from RX300?
  10. My 1999 RX300-AWD has 105k Miles. When parked under the sun during summer (COLD ENGINE), I have to step on the gas pedal for 10-20 sec when starting the car. Otherwise the engine dies. I plug the scanner, and there is northing wrong. I also checked the relay, fuses, spark plugs, air filter and fuel pressure. Everything seems normal. Also, recently I notice more problems: after driving for a while, I stopped @ a store for 10-15 minutes, then the engine fail to start. I have to press the gas pedal for 10-20 seconds to keep the engine running. Anybody ever expreienced the same problems before?
  11. I 'd like to upgrade my brand new RX330 for 19" for better looks. Do you guys know if I can put Enkei 19" and 8.5" width along with Falken 245/45/19? And I'm planning to sell my original set of 4: 18 inches silver wheels & tires(Goodyear Eagle RSA 235/55/18 with less than 200 miles,tires still have nubs on them). Asking $1000.00/obo I'm in Los Angeles, and I can ship it to lower 48 state of USA (HI & AK are excluded) Buyer pay shipping cost. Also, weekend or weekday-evening pickup is welcome. I'm in Los Angeles. My email is mek88@yahoo.com
  12. I just replaced my 2004 RX330 original 18" wheels, and upgraded for 19" wheels with no modification / no spacers needed. It handle better now, and same quitness. I'm selling the original RX330's 18 inches silver wheels & Goodyear Eagle RSA 235/55/18Tires with less than 200 miles (tires still have nubs on them) for $1000.00 I'm in Los Angeles, and I can ship it to lower 48 state of USA. Buyer pay shipping cost. Also, weekend or weekday-evening pickup is welcome. My email is mek88@yahoo.com
  13. I just replaced my 2004 RX330 original 18" wheels, and upgraded for 19" wheels with no modification / no spacers needed. It handle better now. I'm selling the original RX330's 18 inches silver wheels & Goodyear Eagle RSA 235/55/18Tires with less than 200 miles (tires still have nubs on them) for $1000.00 I'm in Los Angeles, and I can ship it to lower 48 state of USA. Buyer pay shipping cost. Also, weekend or weekday-evening pickup is welcome. My email is mek88@yahoo.com
  14. FOR SALE: 4 pieces of 18 inches silver wheels & tires comes from 2004 rx330. Tires are Goodyear Eagle RSA 235/55/18 with less than 200 miles (tires still have nubs on them). Asking $1000.00/obo I'm in Los Angeles, and I can ship it to lower 48 state of USA. Buyer pay shipping cost. Also, weekend or weekday-evening pickup is welcome. My email is mek88@yahoo.com
  15. I have 4 pieces of 18 inches silver wheels & tires comes from rx330 performance package. Tires are Goodyear Eagle RSA 235/55/18 with less than 200 miles. I also includes 16 lugs & 4 locks-lugs & 1-key Asking $1000.00/obo I'm in Los Angeles, I can ship them to Sacramento by fedex Ground for $80.00 (total is approx 160 Lbs), weekend/weekday-evening pickup is welcome. My email is mek88@yahoo.com
  16. Where is the location for this pcv valve?
  17. I have the original tan color retractable cargo cover in good condition, asking $200.00 Thanks Email: mek88@yahoo.com Location: Los Angeles, CA In reply to: I just bought a 2000 RX300 with 48K miles on it yesterday. It seems to be in superb condition. It is missing a few things though. The biggest item being the retractable cargo cover. I'd really like to replace it, but not through the dealership. I've searched ebay, with no luck. Any thoughts on where to pick one up at a decent price?
  18. My 99 RX300 AWD has 100K miles with original struts. I feel the ride is harsh, and feel the bumps over the not so smooth roads. I use Michelin LTX 225/70/16 at 30 PSI. I jacked the car up, and there is no oil leak @ the struts. The ride is solid & stable over the cornering, not mushy. Do you guys think I need new struts, or just the new the upper rubber ring? How difficult is it to replace the upper rubber ring? Do you happen to have any instruction how to do it? I welcome any suggestions. Thanks email: mek88@yahoo.com
  19. Did you find the transfer case fill plug? Also, may I know where is the fill plug for front differential, since I'm planning to do it soon. Please advise Thanks email: mek88@yahoo.com Location: Los Angeles
  20. As far as I know for 99 RX300 AWD: auto transmission use Toyota Type IV ATF and front differential use GL-5 90W. And also, Center viscous differential (the one that has the colling fins) is sealed and not serviceable. Please advise Thanks email: mek88@yahoo.com Location: Los Angeles
  21. I bought my 99 RX300 AWD on 7/03 with 90k Miles from first owner for $16.5k, and as of 02/04 it has 100K miles. The car has never been involved in any accidents at all. The ride is not as soft-ride and smooth as what people said. I felt the bumps over the not so smooth roads & a lot of rattles from the left side of dashboard, glovebox and center display. On the highway, I also got a serious wind noise & road noise from the tires (Michelin LTX 225/70/16) Also the car has a tendency to pull to the right. I'm averaging 20 Mpg combination city/hwy in Los Angeles using Chevron 87-octa
  22. Thanks for the advises. Does anyone knows, where are the filling holes for the front differential and for the transmission. I believe, 99 RX300 AWD use Toyota Type IV transmission oil, and for the front differential, they use gear oil GL5 90W. Therefore there should be 2 filling holes. Thanks Email: mek88@yahoo.com Location: Los Angeles
  23. Thanks for the advise. I've replaced the battery last week, and it didn't fix the problem. By the way, what kind of switch on the dashboard for the remote do you mean? I don't see any switch to turn on/off for remote access. Mine is 99 RX300 AWD with 99k Miles. Thanks email: mek88@yahoo.com
  24. Thanks for the advise. I've replaced the battery last week, and it didn't fix the problem. By the way, what kind of switch on the dashboard for the remote do you mean? I don't see any switch to turn on/off for remote access. Mine is 99 RX300 AWD with 99k Miles. Thanks email: mek88@yahoo.com
  25. Remote key does not work occasionally Have to unlock manually,remote then work The remote key does not work occasionally on 99 RX300; have to unlock manually, remote then works. Would welcome any comment on the cause of this problem. Thanks email: mek88@yahoo.com Location: Los Angeles
×
×
  • Create New...