Do Not Sell My Personal Information Jump to content

Cluster goes dark and car shuts down


RobBahre
 Share

Recommended Posts

Car runs but as soon as I touch the brake my dash goes dark or it runs long enough to hit a bump and it dies, as if a wire short is happening, any ideas?   Battery and alternator are just fine. 

Link to comment
Share on other sites

It does describe a failing alternator when a high enough load causes the engine to die. Did you inspect the alternator connections? When the car dies, does it start right back up? When you step on the brakes do the brake lights illuminate?

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, RX400h said:

It does describe a failing alternator when a high enough load causes the engine to die. Did you inspect the alternator connections? When the car dies, does it start right back up? When you step on the brakes do the brake lights illuminate?

I had the alternator bench tested and it passed and reinstalled to be sure everything was correct cause I noticed the alternator flexing at the bracket.  When it first starts up it runs fine I can rev it up and all even start to drive if I shot from N to D or R, but as soon as I touch the brake or hit a small bump it shuts down and my dash goes dark sometimes it resets when I cycle the key off and on and sometimes it stays black until I unhook the battery and rehook it up, then it works fine again until I go to move it and touch the break

Link to comment
Share on other sites

This is regarding a different Lexus but the response to the poster's question may be relevant to your situation.

Ground Wire attachment Location - ClubLexus - Lexus Forum Discussion

If not, hopefully someone with the same generation of RX300 can pop the hood and see where the ground wire is attached.

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, RX400h said:

This is regarding a different Lexus but the response to the poster's question may be relevant to your situation.

Ground Wire attachment Location - ClubLexus - Lexus Forum Discussion

If not, hopefully someone with the same generation of RX300 can pop the hood and see where the ground wire is attached.

Unfortunately this is talking about the passenger side of the car with the alternator Wich has its own  body to motor grounding cable, one goes to back of the intake and the other next to the top coolant hose intake for the motor.     Definitely need a photo of someone else's set up. 

Link to comment
Share on other sites

Found where the connection goes, it connects to a transmission to motor mounting bolt just to the right of below the starter!! Will update if this fixes dash board problems. 

PXL_20210830_223412371.jpg

PXL_20210830_223406638.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 8/29/2021 at 4:30 PM, RX400h said:

It does describe a failing alternator when a high enough load causes the engine to die. Did you inspect the alternator connections? When the car dies, does it start right back up? When you step on the brakes do the brake lights illuminate?

It ended up being a broken body to motor ground.  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership