Do Not Sell My Personal Information Jump to content

Recommended Posts

Since the beginning of ownership, 4 months ago, my Lexus has been showing lights on the dash for:

VSC, have checked by dealer

Check engine

Traction control off

I would scan my car with your normal scan tool and it would read "camshaft position A actuator circuit". I ended up replacing both the sensor and solenoid on bank A. Neither of those things fixed the issue. $700 later, I replaced the timing control motor. More power, no lights and no issues. Passed inspection.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites


  • 1 month later...
On 4/5/2021 at 3:06 AM, MR.SMITH said:

Since the beginning of ownership, 4 months ago, my Lexus has been showing lights on the dash for:

VSC, have checked by dealer

Check engine

Traction control off

I would scan my car with your normal scan tool and it would read "camshaft position A actuator circuit". I ended up replacing both the sensor and solenoid on bank A. Neither of those things fixed the issue. $700 later, I replaced the timing control motor. More power, no lights and no issues. Passed inspection.

Good learning

Do you think if you had scanned with an advanced tool it might have saved you some money?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Similar Content

    • By mrony
      I disconnected the battery to clean out the air intake and replace the air filter.  After finishing and reconnecting the battery, the car starts and shuts off. sometimes it will stay on, but does a weird thing with the Tach and Speedo needle where it sweeps to about half way and shakes and drops back down.  The remote no longer locks unlocks or opens the trunk.    The passenger side front door control no longer do anything ( lock button or window button);  the window on that door also does not go back up with either the master switch nor the one on the door. Both side seat memory has stopped working as well.   And off course the VSC, Trac OFF and airbag light remains on. 

      I feel like it has something to do with the key becoming unprogrammed.  Unfortunately I only have the valet key and one master key.  

      I am wondering if there is a simple/cheap solution without going to the Lexus dealer.  

      The car was performing perfectly with no other symptoms prior to me disconnecting the battery.  

      -Rony
    • By muz84
      I have kind of weird problem with my RX400H 2007. When I turn my air con on, I get Check Hybrid and Check VSC message displayed with check engine light, traction light and red triangle. Scanning tool displays P010A code (Mass Air Flow (MAF) B Circuit Malfunction). Just to make sure, I ran vehicle for about a month without turning on A/C (blower was on most of the time) and no errors. When I turned on A/C today, same error came up. I’m unable to understand what air con and MAF circuit to do with each other. The vehicle keeps running fine when error comes but doesn’t start after turning off, until code is cleared or battery terminal is removed and replaced. I’ll really appreciate if anyone can help me solve the issue.


    • By John Aguilar
      As I came out of a tight turn and accelerated, the engine hesitated and lost power but kept running.  The check engine and automatic steering control (ASC) lights illuminated and stayed on.  I limped off the highway, drove to a safe stopping place with limited power (especially up hill) and turned off the engine.  When I restarted the engine all cautions were cleared and the engine ran fine.  Diagnosis revealed condition code P0300, random cylinder misfires, but the engine continues to run fine.  Are the ASC light illumination and random misfires related to each other and to the tight turn event?  What is the likely cause?
    • By hazouma
      Hi guys,
      I've been a member of this reputable forum for a while now, and i want it to share this as a small gesture of gratitude.
      coming home one night and parking the car as always ,and suddenly it was like Christmas came early to my dashboard.
      vsc light, trac light, this circle between two brackets , and the big C (check engine) all came on at the same time.
      i tried to put the car in gear as it was on Park, and a peeping sound came on and a message asking me to put the car in P shift position.!!!!!!!!!!!!
       
      i was baffled and i suspected the gear GOD forbids, and i had a misty idea that a loose fuel cap will trigger this symptoms but i had to check it in the morning , and it was the same movie  all over again.
      Anyway i opened the fuel tank and tightened it up till I heard a click for three times.
      i started the car again with no change and as you can see i was really frustrated at this point .
      i left it for a couple of hours out of frustration and went to wok then i came back and started the car .......Shazam everything returned back to normal.
      and the LOOSE FUEL CAP  was really the culprit as  all experts agreed here.
       
      N.B: the beeping sound was coz i put the car on gear while the driver's door was open and of course the occuring message was of the same reason , as you see i was really panicking.......
       
      Thanks and I hope this will help someone .
       
       
       
       
       
    • By Dray81
      So im just wondering if im seeing this right .....i have been bitten by the apparent lexus goblin ....no response from gas pedal until the very bottom and search google found this cool site and posts from as far back as 2011 i believe and although i may have missed it NO SOLUTION....plenty of remedys and band aids but no real fix and lexus has been having these same problems with their cars from 98 to i think i saw someone post about a 2011 with the problem ...and still no solutions ...really? Or did i just miss them lol
×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership