liybzd

Misfiring after ECU fix and spark plug changes

Recommended Posts

Hello, I had a bad misfire a couple of months ago, one bank was totally gone, I replaced the ECU caps according to the suggestion by some forum members and the car ran good for a couple of days after that. A few days later, it started to misfire again on cylinder 6 and 8, so I replaced the spark plugs hoping it will go away, and it did for a while, although I always felt that it's not running right, e.g. vibration at idle and speed over 50(which could be a wheel issue, but I don't remember it happened before the incident). 

Last night it happened again, the code pointed to cylinder 6, but I felt it's more than that, since it was as violent as the first time when the engine lost 4 cylinders. I was suspecting the distributor, I don't know it's condition. The car is a 96 and just past 200k. Please provide any other opinions/ideas on this issue, thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would to the spark test but before that want to check the vacuum lines. The fuel quality maybe a problem too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

With that many miles I would just change the distributor just to be sure before 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...