Sign in to follow this  
Hybrid-JD

97 Ls400 Lags/misfires When It Rains! Help

Recommended Posts

i've had ths problem for a couple mo nths now. happened a couple times.

my engine seems to misfire of i call it LAGGING wheni gas.. feels like its not sucking in the gas properly or something.. i've brought it in to Lexus to get checked out and they've told me that its MISFIRING and it's probaly caused by a bad batch of gas.. i can't seem to figure out what it is.. becuase its' happenign again.. and it ONLY happens when it rains.. i think water is leaking into my gas tank or engine or something??

does anyone konw of this problem or konw where this leak might be??

my engine light has come on a couple times because of this.. but has been reset .

can somone please help me

thanks

Jimmy

Share this post


Link to post
Share on other sites

not gas tank but some of your elecectronic parts are gettin wet. might be sensors in the hood compartment or your ECUs, dont reset the lights but the error code and then you will know what part is getting wet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

random misfire and misfire in cylinders 7 and 8, might be a lot of reasons, spark plugs, incorrect voltage from ECM, injectors and injector injection and fuel pressure. go to good mechanic in ur area, dont go to the dealer

Share this post


Link to post
Share on other sites

If it were water in the gas tank then it would act up after it rains. More than likely its an electrical related issue like the coil getting wet or spark plug wires arcing, or bad distributor cap.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think the moist got inside your distributor when it's rain. This is happening when the seal around the distributor is old. If I were you, I would replace all the bad sparkplugs with all error codes that you reported earlier. If you have not replaced your sparkplug wires for more than 60 miles, then do so, get a brand new set. Also replace both distributor caps and rotors. Don't remove your distributor housing or loose it. That will cost you a big head ache.

Your car should run fine after replacing all these parts. Labor for these works will cost you $350.00 at dealer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

if moisture will get into distributor you will get a weak spark on all cylinders thug gettin low RPMs and engine might die at idle rpms. been there:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's possible that your intake may be sucking up water from the rain for some reason and mixing it into the combustion chamber.

Share this post


Link to post
Share on other sites
if moisture will get into distributor you will get a weak spark on all cylinders thug gettin low RPMs and engine might die at idle rpms. been there:)

gonan get my distributor cap and rotor. and those wires changed tommrwo!!

hope this will fix the problem.. very common problem for Toyota's i heard..

Jimmy

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having this same problem. Does anyone have any idea what it may be? I get a code 71. I plan on changing the plugs/wires and distributor cap.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same thing happen to me after a rainstorm. I hadn't driven the car in a few days and for what it's worth, frequent driving since then has made the problem go away.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this