Sign in to follow this  
rich21

Radio Has No Sound

Recommended Posts

theres power going thorugh the radio but i can't hear anything. what do you guys think it could be.

i know there a couple topics out there about this but i can't find them so i started another one..

Share this post


Link to post
Share on other sites

most likely...a wire shorted and muted the speakers...you need to disconect the amp and plug it back in..that's what i did and it worked. if not there is another yellow connector to disconnect underneath the rear seat on the driver side...

generally caused by some liquid spilling...

Share this post


Link to post
Share on other sites

that connector has been disconnected. im gonna try the amp to see if that works. ill keep you posted thanks

one more thing that connector underneath the seat. what does that operate?

Share this post


Link to post
Share on other sites

before the radio went out completely, it would go out every now and then. so i disconnected the connector and when i disconnected it it cam back on. when i went to connect it it would go out. so i left it disconnected. can you please explain that one?

Share this post


Link to post
Share on other sites

SMELL the RADIo and then Smell the Amp in the trunk if u smell something like burnt plastic then its fried if not. Then its just a lose wire or maybe a lose speaker wire grounding out.

Better test everything get a Metra plug adapter and connect a temporary aftermarket radioif it works then the source of the problem is the radio. G Luck

Share this post


Link to post
Share on other sites

i checked the amp and when i looked i saw water. not a lot of water but just real moist down there. i dont smell anything burnt. how can water get in where the amp is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The gasket that seals the trunk may be bad. Check the gasket closely for cuts, nicks or brittleness. You may also have an opening in the wheel well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

if ur amp has water damage it might not smell. the smell usually comes from capacitors inside the amp that burnt from excess heat. water damage can just short out the circuit board.

Share this post


Link to post
Share on other sites

took out the cd changer and the amp. there was water in there. the amp was a little moist. i dryed it up and cleaned the connectors but still doesn't work. if the amp shorted out can an aftermarket amp be put in. if so how many watts and what would be the best amp for it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

i was in traffic today and i decided to turn on the radio after not doing so for a few days and it all of a sudden came on. i was daaaaaaaaaam.. :huh: so im thinking it could be a loose wire in the head unit. also when i would take a quick left turn it would go out and come back. what do you guys think?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this