Sign in to follow this  
staceyb

Is 300 Clutch Problem- Help

Recommended Posts

I have a 2003 IS300 5 speed. I am having an intermittent problem with my clutch pedal. At very slow speeds, or while I am stopped, I turn the wheel and with every full revolution of my wheel, I get either a pulsation in the pedal or a sensation that feels like a rubbing behind the pedal. Has anyone experienced this? I am at my wit's end- it has been to the dealer 3 times to no avail. HELP!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't think so- for a couple of reasons. One, it is intermittent. But when it does it, it tends to do it for a period of time (a couple of days). It is definitely a feeling in the clutch pedal- not in the steering. I do suspect it has something to do with the interface of the steering and the clutch (if there is such an interface).

Share this post


Link to post
Share on other sites

any modifications to the car? performance? stereo equipment?

somethign could be physically interfearing with the clutch mechanism, like a power cable for a big stereo, or poorly located groundwire?

next time it happens poke your head into the engine bay and see if tehre is anything out of place down there.

Tim Quinn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this