VMF

"the External System Is Not Connected" Screen Problem

Recommended Posts

good day guys! recently our 04 ls430 with navi starting to experience blackouts when screen would black out, navigation, climate control and some audio controls will go blank, along with driver/passenger small temperature screens.

pressing navi button will produce "the external system is not connected" message on the screen and pressing climate button will produce "check connection of the air conditioner"

anyone had this issue before? is it just a connection issue or something is wrong with the touchscreen module?

post-313-0-58136900-1328299477_thumb.jpg

post-313-0-17645500-1328299500_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would check all the plug connections both behind the head unit and in the trunk for the sat nav system to make sure they are all fully inserted into their sockets.

Have you tried giving the side of the center console a tap when the fault happens to see if it all comes right indicating a loose connection.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the 2004 ls430 had a defect in the electronic board soldering and was prone to those defects. i have a 2005 unit that will cure the problem do not buy another 2004 as they all eventually will become defective. contact dcfish for more info . all you need is the electronic boards not a new lcd screen like the is350 owners need.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the 2004 ls430 had a defect in the electronic board soldering and was prone to those defects. i have a 2005 unit that will cure the problem do not buy another 2004 as they all eventually will become defective. contact dcfish for more info . all you need is the electronic boards not a new lcd screen like the is350 owners need.

thanks man,you are correct! ive been reading and the problem is in the connection where the plug is connected to pcb in 2004 models . im gonna try to fix it myself first or get an 05-07 board/screen. dcfish has some for sale?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

did you get to the bottom of this problem, - as I am experiencing the same myself?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

I am getting exactly same issue. Did you figure out what is wrong? How to resolve it? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...