Do Not Sell My Personal Information Jump to content

Isc Test On A 2008 Manufatured 10/08


Recommended Posts

My RX400h was manufactured 10/08, today, after a 15 minute drive, I hooked up the Lexus tester (Vetronix Mastertech 3100) as described in Lexus TSIB EG010-05, and followed the described ISC learning procedure.... The car was already warmed up and fully charged, so I turned the ignition to on, the ISC learning status showed "INCOMPL" on the Lexus Tester, as the instructions said it would, then turned the ignition to run, while the "INCOMPL" was being displayed, let the car start on its own, cycle off and when it did.... the display changed from INCOMPL to COMPLETE, just like the instruction in the SB said it would if it was done correctly..... Now for the test..... I disconnected the 12 volt engine compartment battery for 10 minutes, when I reconnected it and got inside, I turned the ignition to on and had to reset each window manually, the moonroof and rear door, and clock...... so once again turned on the Lexus tester and scrolled to the ISC Learning status page and when it came up, it showed as INCOMPL..... so I turned the ignition to run, after a few seconds, the engine started on its own,ran for about 2 minutes, then shut off, when the engine shut off, the status changed from INCOMPL to...... COMPLETE.... Drove the RX400 the same route and the MPG was nearly identical to before the battery was disconnected....

Link to comment
Share on other sites


My RX400h was manufactured 10/08, today, after a 15 minute drive, I hooked up the Lexus tester (Vetronix Mastertech 3100) as described in Lexus TSIB EG010-05, and followed the described ISC learning procedure.... The car was already warmed up and fully charged, so I turned the ignition to on, the ISC learning status showed "INCOMPL" on the Lexus Tester, as the instructions said it would, then turned the ignition to run, while the "INCOMPL" was being displayed, let the car start on its own, cycle off and when it did.... the display changed from INCOMPL to COMPLETE, just like the instruction in the SB said it would if it was done correctly..... Now for the test..... I disconnected the 12 volt engine compartment battery for 10 minutes, when I reconnected it and got inside, I turned the ignition to on and had to reset each window manually, the moonroof and rear door, and clock...... so once again turned on the Lexus tester and scrolled to the ISC Learning status page and when it came up, it showed as INCOMPL..... so I turned the ignition to run, after a few seconds, the engine started on its own,ran for about 2 minutes, then shut off, when the engine shut off, the status changed from INCOMPL to...... COMPLETE.... Drove the RX400 the same route and the MPG was nearly identical to before the battery was disconnected....

i thought it does not apply to 2007 and up ask a guru !!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

My RX400h was manufactured 10/08, today, after a 15 minute drive, I hooked up the Lexus tester (Vetronix Mastertech 3100) as described in Lexus TSIB EG010-05, and followed the described ISC learning procedure.... The car was already warmed up and fully charged, so I turned the ignition to on, the ISC learning status showed "INCOMPL" on the Lexus Tester, as the instructions said it would, then turned the ignition to run, while the "INCOMPL" was being displayed, let the car start on its own, cycle off and when it did.... the display changed from INCOMPL to COMPLETE, just like the instruction in the SB said it would if it was done correctly..... Now for the test..... I disconnected the 12 volt engine compartment battery for 10 minutes, when I reconnected it and got inside, I turned the ignition to on and had to reset each window manually, the moonroof and rear door, and clock...... so once again turned on the Lexus tester and scrolled to the ISC Learning status page and when it came up, it showed as INCOMPL..... so I turned the ignition to run, after a few seconds, the engine started on its own,ran for about 2 minutes, then shut off, when the engine shut off, the status changed from INCOMPL to...... COMPLETE.... Drove the RX400 the same route and the MPG was nearly identical to before the battery was disconnected....

i thought it does not apply to 2007 and up ask a guru !!!!!!!!!!!

Alot of controversy on the subject, so I posted my findings...

Link to comment
Share on other sites


Oh that's good to know! I recently did the ISC reset on my '08 after i had the battery removed, honestly don't notice any difference in fuel economy or performance. I thought i did, but i suspect it's due to the weather change and front alignment i had done...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership