Do Not Sell My Personal Information Jump to content

Rx300 (2000) Engine Cranks But Wont Start, Help!


Denisk
 Share

Recommended Posts

Hey everyone

So yesterday i parked my rx300 near my house, woke up the next morning to my car not starting. The engine cranks fine, the lights and radio and everything works fine as well, only problem is the engine will continue to crank but never actually turn over. Iv read a few posts on here and iv done some of the diagnostic steps to try and fix the problem.

- Detached and removed the battery for a few minutes.

- Pressed on gas while attempting to start

- Attempted with jumper cables

Iv had no luck so far, but what i have noticed is the security light, it blinks every 3 seconds with or without the key, even on the ON position.

I assume its the immobilizer, because even while cranking, acc, or in the ON position, the security light will just continue to blink. Not sure if im correct or not.

If it is, what are my steps to fixing it, and how much am i looking to come out of my wallet?

Any advice is helpful, considering im not too tech savvy.

Thank you.

Link to comment
Share on other sites

Hey everyone

So yesterday i parked my rx300 near my house, woke up the next morning to my car not starting. The engine cranks fine, the lights and radio and everything works fine as well, only problem is the engine will continue to crank but never actually turn over. Iv read a few posts on here and iv done some of the diagnostic steps to try and fix the problem.

- Detached and removed the battery for a few minutes.

- Pressed on gas while attempting to start

- Attempted with jumper cables

Iv had no luck so far, but what i have noticed is the security light, it blinks every 3 seconds with or without the key, even on the ON position.

I assume its the immobilizer, because even while cranking, acc, or in the ON position, the security light will just continue to blink. Not sure if im correct or not.

If it is, what are my steps to fixing it, and how much am i looking to come out of my wallet?

Any advice is helpful, considering im not too tech savvy.

Thank you.

Sounds like your key transponder is not being recognized. Does the remote for the door locks work? Did the key get wet? Do you have another key?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership