Do Not Sell My Personal Information Jump to content

Rough Idle - Fixed


Recommended Posts

Long story short. Three month ago my vehicle would drop RPM and its idle became so rough that I felt like i'm in a salt shaker. This problem would only occur after the car warms up. Days past by and car begins to shake even when its cold.

Codes showed Cyl 1,3,5,7 misfire. These were not coil as I have tried switching them places from another side of my engine. Vehicle would gulp gasoline like there was no tomorrow. Spent close to 500 on diagnostics that led me nowhere. Finally I find a post on this forum and decide to give it a shot

The poster said he replaced his Oil Control Valce OCV Solenoid.

I got my replacemen from eBay: TOYOTA 2UZFE 3UZFE CAMSHAFT TIMING OIL CONTROL VALVE

Manufacturer Part Number: 15330-50011

Other Part Number: 15330-0F010

Replaced the unit and BAM, car back to normal again.

Check engine light and VSC did not go away so not sure if it just has to be erased or engine still misfires because maybe the plugs got dirty by not sparking properly

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

youre suppose to have the cel's reset.

how often do you change your oil? brand of oil? are you the original owner? if the car was properly maintained it should not have clogged 100% it takes alot to clog those filters up since its only a mesh screen. i had mine changed at my 100k service 5-6$ part and it was clear/clean.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Not quite sure what cel reset is?

youre suppose to have the cel's reset.

how often do you change your oil? brand of oil? are you the original owner? if the car was properly maintained it should not have clogged 100% it takes alot to clog those filters up since its only a mesh screen. i had mine changed at my 100k service 5-6$ part and it was clear/clean.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Not quite sure what cel reset is?

youre suppose to have the cel's reset.

how often do you change your oil? brand of oil? are you the original owner? if the car was properly maintained it should not have clogged 100% it takes alot to clog those filters up since its only a mesh screen. i had mine changed at my 100k service 5-6$ part and it was clear/clean.

Just go to one of the major autoparts stors and have them reset the check engine light (CEL) with their diagnostic unit..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership