Do Not Sell My Personal Information Jump to content

Recommended Posts

Hello,

Background: Recently acquired a 98 GS300 from brother that had a dead battery. The car had been sitting for about 3-4 months, so the car was towed to my home, parked in the garage, and I replaced the battery.

The Problem: As soon as the battery is connected, the alarm goes off and whether I open the door with the keyles, or the key itself, or even if I put the key in the ignition annd attempt to start, the alarm continues to go on for 3-4 minutes and the car does absolutely nothing. I mean it is dead, no start, no lights (although I can hear the relay click when I turn on the headlamps)

What has been done so far: I changed the battery in the key fob, tried putting the key in the "on" position for 7-8 minutes and then took out the key and tried to start the car again, still no start, no inside lights, nothing........dead. I called up the Lexus service people at the local stealership, and they told me the same thing about putting the key in for 7 minutes and then trying, but none of that has helped so ar. I got the battery checked by the local autoshop and they said that there was 120% juice in it.

Not new to "Lexi's" but new to the GS, and this problem is really stumping me. I would appreciate any and all help

Thanks

Sohaib

Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Make sure the battery terminals and cables are clean as new and clamped tight cheers.gif

Hey,

been busy, was out of country for a bit. Anywho, cleaned out the battery terminals with sand paper, etc new screws, washers and tightened the terminals etc. The alarm sounded and turned off itself after a while, I then put the key in the ignition, kept it on the "On" position, came back after 7-8 minutes, took the key out, and put it back in trying to start but still dead. Then I figured that maybe the doors and the hood have something to do with it. So I closed all the doors, shut the hood, and put the key in "on" came back 10-15 minutes later opened door alarm sounded, I took out the key put it back in and still nothing. Battery has 100% charge, terminal squeeky clean, and tight. What could I be missing? Wife tells me to just junk the car.

Sohaib

Link to post
Share on other sites

when the alarm is sounding

if you lock the doors with the keyfob does that work ?

no the key fob does not do anything, I have a new battery in that too. when I press the unlock button the red light DOES light up but does nothing to the car.

thanks in advance

Sohaib

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...