Sign in to follow this  
clevesc300

Sc300 Fan Belt Noise

Recommended Posts

When I start my sc300 1996 the belt squills just at start up,just a chirp! then if I turn on the

ac and turn the wheels all the way to bind the belt it does it worst, I can drive it

and it does ok. I even pulled off the belt and replaced it and no change,But while

I had the belt off the pullys on power steering and ac turns freely. even the ten.pully

so any help please?

I have been told try changing the belt tensioner?

It just seems like if I crank it with ac on it really squills when the belt is under

the most load, As said above with ac off it still makes noise but just a churp then

no more unless the ac is on and turning and gasing on it a little.If I turn on the ac as I'm moving

it does fine it seems like the belt is just slipping for whatever reason...

Share this post


Link to post
Share on other sites

more than likely it sounds like your car's way of telling you 'Im old my bones creek' dab your finger in some motor oil and grease the tensioner a little stay away from that alternator with that stuff though it will stop working if to much foreign substance gets in

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this