Sign in to follow this  
BoricuaMac

Can A Bad Maf Give A P0031 Front Oxygen (A/f) Sensor Heater Circuit Lo

Recommended Posts

Hey Guys,

I installed a Weapon R Secret Weapon Intake for my 2003 ES300 and I got the CEL on. I drove it around for a month and it ran fine, but I decided I wanted to try and reset the CEL so I unplugged the battery over night. The next day when I tried to restart the car it would idle rough. I took it to AutoZone and got the code read. P0031 HO2s Bank 1 Sen 1 Heater Circuit Low. So my question is... Can a faulty MAF senor give off a false error and cause that error code or is there no way thats possible and I should just replace the O2 sensor? Please advise!!!

Thanks Guys!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bank 1 refers to the first bank of cylinders or 1-3 (looking from the front of the engine)

Sensor 1 is the first sensor in the paticular bank, so bank 1

You could try cleaning the MAF sensor

here are some instructions

http://www.lexusownersclub.co.uk/knowledge/index.php?page=index_v2&id=152&c=11

I have done this to my GS before as I was getting a similar code

easy to clean as long as you dont touch the censor, and could be a cheap fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this