Sign in to follow this  
sigtauenus

2000 Rx 300 Grinding Antenna

Recommended Posts

I noticed today when I turned off the car that the antenna was grinding as it went down.

I assume this means I need to replace the motor/cable assembly in the mast.

Any tips on this? Is it something I can do myself?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sig, is the white nylon gear strip broken? They almost always are and if so, it requires the removal of the trim in the R quarter panel and disassembly of the antenna motor housing to remove the broken piece, otherwise the new one won't go all the way down.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is still working all the way up and down, its just grinding. I think if I change it soon I might get lucky. I saw in that other topic instructions on taking the motor apart to remove the pieces.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is still working all the way up and down, its just grinding. I think if I change it soon I might get lucky. I saw in that other topic instructions on taking the motor apart to remove the pieces.

I used WD40 and a little light grease on the antenna - that cured mine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this