Sign in to follow this  
yudelia

'97 Ls400 Randomly Stalls

Recommended Posts

Please help. I've got a '97 LS400, 192,000, runs great and no smoke. It started randomly cutting out and then dies. At first it was hardly noticeable and it would not die, now it's more frequent and almost always dies. Nothing obvious under the hood, cleaned the throttle body and replaced the spark plugs and the problem still exists. The following misfire codes come up repeatedly, P0300, P0301, P0302, P0303, P0304, P0305, P0306, P0307 and P0308. It happens at all speeds and seams to happen more often in warm weather.

Share this post


Link to post
Share on other sites

P0300 is a random/multiple cylinder misfire detected. Appearently, all of your cylinders misfire and have something in common. Check your CAM timing (or sensor)first and perform a cylinder compression test (perhaps a head gasket issue).

Other culprits may be leaky seals, presence of oil could cause the coil and plugs to foul and

misfire.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since the ignition is split with each set of 4 cylinders on separate coils, distributors, wires, cam sensors, it would appear to be an ignition issue common to all eight cylinders. Perhaps a bad connector somewhere or ignition switch on the fritz. Can you gently jiggle the ignition switch while running and see if you get any cutting out or erratic engine behaviour? (admittedly, its a long shot).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this