Sign in to follow this  
Goose7

After Market Stereo Issues

Recommended Posts

I had several issues replacing the stereo in my 1996 ls400, when I put the key into the ignition everything works fine. The time, date, and settings are saved. If I start my car after just turning my key to turn on the radio everything is reset. You might think, it's the battery line that goes into the after market stereo, but it's not we have several lines going to the stereo from there. BUT the really weird thing is that if I set everything up the way I want it, shut the car off, then start it up right away everything is saved. If anyone has any advice please help inform me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For example, I drove to work today with all the settings the way I want them. If I go start my car they will be saved, but if I turn the key and let the radio play then start the car, everything will be lost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You say you have power on both constant and ignition feeds, but are they correct? Some headunits only use the constant power to store settings, if it's backwards and connected to the ignition feed the radio will work but have no memory.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this