Sign in to follow this  
Dr.Gee

Wiper Delay/rainsensor

Recommended Posts

 

I have 2 ,2006s.in both,this feature no longer works.just low and high.

Easy fix?

Common problem?

Could you tell me if the toggle s/w for the rain sensor is in Auto Mode. Also sometimes if the sensor which is stuck to the windscreen, there is a tape which holds it together P/n 89944-50010, costs 10 bucks i assume, so maybe the glue is weak have them replaced, it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have 2 ,2006s.in both,this feature no longer works.just low and high.

Easy fix?

Common problem?

Could you tell me if the toggle s/w for the rain sensor is in Auto Mode. Also sometimes if the sensor which is stuck to the windscreen, there is a tape which holds it together P/n 89944-50010, costs 10 bucks i assume, so maybe the glue is weak have them replaced, it works.

Where is the toggle switch located?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The toggle he is referring to is the windshield wiper stalk...or arm. The main on/off for windshield wiper. I think all the way up is off, down 1 auto, down 1 low...so on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The toggle he is referring to is the windshield wiper stalk...or arm. The main on/off for windshield wiper. I think all the way up is off, down 1 auto, down 1 low...so on.

Thanks .do you know where the sensor is located on the windshield ? Is it in front of the rear view?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The toggle he is referring to is the windshield wiper stalk...or arm. The main on/off for windshield wiper. I think all the way up is off, down 1 auto, down 1 low...so on.

Thanks .do you know where the sensor is located on the windshield ? Is it in front of the rear view?

Yes I think it is in front of the rear view mirror.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The toggle he is referring to is the windshield wiper stalk...or arm. The main on/off for windshield wiper. I think all the way up is off, down 1 auto, down 1 low...so on.

That's correct. Also look at the sensitivity settings. Could be set to the least sensitivity thus requiring a lot more water to make the wipers turn on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there a diagnostic tool for this?both sensors appear well attached.have checked all of the wiper settings.any other thoughts before taking them into the dealer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there a diagnostic tool for this?both sensors appear well attached.have checked all of the wiper settings.any other thoughts before taking them into the dealer?

If the wiper control stalk is in the "on" position,(first notch down), and the delay setting ring around the stalk has been turned to different settings,and the rain sensor is firmly stuck to the glass, and the windshield wipers work in the other 2 positions, you have pretty much exhausted all possible operating issues. The sensor may be bad. There is no diagnostic codes to my knowledge. Open your wallet and see your dealer. Faster and will fix the problem.

Paul

Share this post


Link to post
Share on other sites

The sensor does not get activated if you toggle the s/w, the function of the sensor is only when there is incessant rain showers on the front windscreen,and the toggle is on Auto mode wherein the sensor gets activated, the manual operation is via the toggle switch. I hope this clear you doubt on the functionality of the sensor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this