Sign in to follow this  
Dave M

Lost Audio Functions

Recommended Posts

Two days ago I lost all audio functions on my 2006 RX400h. Even with the audio system off and at random times, I can hear popping from the speakers.. Then at times, audio functions will return to normal. All indications are an output amplifier intermittant but the popping with the audio system is off is a puzzle. I doubt this has any association with hybrids but I'd be interested to know if anyone else on this planet has experienced a similar problem on any Lexus model.

Dave

Share this post


Link to post
Share on other sites
Two days ago I lost all audio functions on my 2006 RX400h. Even with the audio system off and at random times, I can hear popping from the speakers.. Then at times, audio functions will return to normal. All indications are an output amplifier intermittant but the popping with the audio system is off is a puzzle. I doubt this has any association with hybrids but I'd be interested to know if anyone else on this planet has experienced a similar problem on any Lexus model.

Dave

I've got a 2001 LS430 with mark levinson audio and what you are describing is what happened when the amp died on my car. replacing the amp in the LS fixed the problem. I'm not 100% sure about the RX400h.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Two days ago I lost all audio functions on my 2006 RX400h. Even with the audio system off and at random times, I can hear popping from the speakers.. Then at times, audio functions will return to normal. All indications are an output amplifier intermittant but the popping with the audio system is off is a puzzle. I doubt this has any association with hybrids but I'd be interested to know if anyone else on this planet has experienced a similar problem on any Lexus model.

Dave

I've got a 2001 LS430 with mark levinson audio and what you are describing is what happened when the amp died on my car. replacing the amp in the LS fixed the problem. I'm not 100% sure about the RX400h.

You were right on the money. Took the RX400h to Lexus yesterday and they diagnosed the problem as a shorted amp and you were right about it being a Mark Levinson audio system. I expected to have to get a secoond mortgage on the house but Lexus is covering it at their cost. Time to buy Lotto tickets I guess.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this