Sign in to follow this  
xsohaib

Speedometer Problems!

Recommended Posts

Hi guys,

I have been having this problem with ES300 (1992), the speedometer needle jumps around (actual speed +/- 5mph) when I am at speeds less than 80mph after that it becomes stables. Some people say it is the instrument cluster itself, others say it is the cable and still others say it is the speed sensor. HOwever, I would like to know exactly what it is, any ideas?

Thanks

Sohaib

92 ES300

Lowered 1.8", 17" IS300 rims

Share this post


Link to post
Share on other sites

more than likely a speed sensor in the tranny

the cluster is unlikely unless you are getting other malfunctioning gauges

and give the person a kick in the !Removed! for saying it is a cable as there is none

Share this post


Link to post
Share on other sites

No other gauges are malfunctioning. The toyota dealer said that it was the cluster itself that was bad and wouldn't even listen to me if I said the word "speed sensor". Is it too hard to replace? How much should I be charged for a job like this?

Thanks

Sohaib

Share this post


Link to post
Share on other sites

not much

but you were at the dealer how much did they say

if the cel light doesn't come on it could be either of the 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this