Sign in to follow this  
wlane272

Pa15-toy Ipod Adapter Issues

Recommended Posts

I am trying to install the USA Spec PA15-TOY ipod adapter in my 1999 ES300 with the Premium Sound System. I have everything hooked up and ready to go, but the stereo won't recognize the adapter. You are supposed to just hit the "CD" button for it to work, but for some reason it isn't. Has anyone else installed one of these? My car isn't listed on USA Spec's installation sheet, but Crutchfield assures me it should work, and they have never been wrong yet. There are four DIP switches on the side, 1 is to turn on the RCA inputs and has no affect on the working of the rest of the adapter, but 2, 3, 4 switches do. I have tried it with 2 on, 3 on, 4 on, and 2 on, 3 off, 4 on. I can try all the other combinations I guess, but these are the only two configurations for the Lexus cars anyway. Thanks a lot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I distinctly remember this issue being discussed on this forum a number of years back since we have a similar Soundgate adapter plugged into the 12-pin CD port of our 1998 Toyota Camry radio. It was found that, even though the 12-pin CD ports on the ES radio and Camry radio appear to be the same, they do not work the same. I don't remember anyone getting the Toyota adapter to work in an ES. As kevinwang said, the 02-up ES is a different matter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this