Sign in to follow this  
fsuguy

Can Glowing Cats Fry O2 Sensors On '92ls400?

Recommended Posts

About a month ago the LH side coil went bad resulting in red-hot glowing cats - both of them! Anyway with help from threads on the forum, identified the problem as being the coil, changed it and performance improved. Now I am getting CEL codes 25 (air/fuel mixture lean), 26 (air/fuel mixture rich), and 41 (Throttle Position Sensor)!

And here is a peculiar thing - the CEL does not stay on all the time - sometimes it simply goes away, other times it stays on for several days. Performance has also dropped when the CEL is on. Can this be a sensor malfunction, or a bad ground?

Does anyone have any experience with this happening after a coil failure - does the glowing cats destroy the O2 sensors? I believe the main O2s are pretty close to the Cats. If not, can the TPS alone account for this contradiction of the fuel ratio?

Any help will be greatly appreciated

TIA

:huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this