Jump to content


Drivetrain Trouble


Recommended Posts

Hey guys I have had my 92 sc400 for a little while now, and now I am having a drivetrain issue. It started as trouble getting the tranny to downshift when I stepped on the throttle. Sometimes it would happen and other times no. As the problem got worse, it would eventually never shift down after it had upshifted from accelerating from a stop. I couldn't even get it to change to a lower gear even if i slid the gearshift to a lower gear manually.

Finally, on a road trip, the car started to slow. When I got on the throttle, it behaved as if it were in neutral. The engine would rev, but no power to the wheels. So that is the story now. I can start the car, put it in gear, and nothing. Sometimes the car will lean forward a little, like it is trying to move (or move a tiny bit backwards, if it is in reverse), and make a little sound from the tranny. Sort of like something is partially engaged, or trying to engage.

I have good experience with manual trans, but i've never messed with an automatic

I am some experience with auto mechanics, but I'm no expert

Any advice would be greatly appreciated

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hey guys I have had my 92 sc400 for a little while now, and now I am having a drivetrain issue. It started as trouble getting the tranny to downshift when I stepped on the throttle. Sometimes it would happen and other times no. As the problem got worse, it would eventually never shift down after it had upshifted from accelerating from a stop. I couldn't even get it to change to a lower gear even if i slid the gearshift to a lower gear manually.

Finally, on a road trip, the car started to slow. When I got on the throttle, it behaved as if it were in neutral. The engine would rev, but no power to the wheels. So that is the story now. I can start the car, put it in gear, and nothing. Sometimes the car will lean forward a little, like it is trying to move (or move a tiny bit backwards, if it is in reverse), and make a little sound from the tranny. Sort of like something is partially engaged, or trying to engage.

I have good experience with manual trans, but i've never messed with an automatic

I am some experience with auto mechanics, but I'm no expert

Any advice would be greatly appreciated

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share



×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership