Do Not Sell My Personal Information Jump to content

Engine Stop Running After Start


AhMing
 Share

Recommended Posts

My dad Rx300 got problem while starting the engine. This problem happens randomly. When the engine is start, it will stop unless i give it gas. I suspect is starter problem, but it seem not as the engine will continue running if i give it gas, and stop when i leave my leg on pedal. But once the car start normally, it never cause any problem on the road, never engine die when stop in D or P mode. Anyone can tell me about the solution?

Link to comment
Share on other sites


My dad Rx300 got problem while starting the engine. This problem happens randomly. When the engine is start, it will stop unless i give it gas. I suspect is starter problem, but it seem not as the engine will continue running if i give it gas, and stop when i leave my leg on pedal. But once the car start normally, it never cause any problem on the road, never engine die when stop in D or P mode. Anyone can tell me about the solution?

You need to clean the Idle Air Control Valve (IACV). Do a search, or click on the pinned starting problem thread at the top of this page.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership