Do Not Sell My Personal Information Jump to content

Trac Code 25 And 51 After Seafoam


aarman4
 Share

Recommended Posts

Okay guys, did my first Seafoam today, VERY windy outside so I didn't get as much joy as I thought I would from doing it, what a smell though. Anyways, Drove it for about 100 km's and then it threw the trac and cel light on me. Got home tonight and I pulled codes trac 25 and 51. One is for open or short sub-tps and the other for ECM error.

I cleared the codes, and took the car for a quick drive, trying to simulate the condition it was under when the error happened (80-100km/h[45-62MPH] and cruise control), but couldn't throw the code again.

I don't think it is related to the seafoaming I did, as the codes came up well after alot of driving, but has anyone ever had to deal with this code before, especially near after a seafoam?

Thanks!

Link to comment
Share on other sites


Did you do the Seafoam right?? It didn't cause any problems for me.. It must have just been a fluke if it's not throwing codes anymore!

Oh yes, I did it right, very fun, very stinky, i think it was coincidence, but I am not a big fan of phantom codes... I like to fix things that are wrong, not have them be wrong for a few seconds and then right again ;)

I guess I should just be happy that I don;t have any codes right now, lol

Link to comment
Share on other sites

Did you do the Seafoam right?? It didn't cause any problems for me.. It must have just been a fluke if it's not throwing codes anymore!

Oh yes, I did it right, very fun, very stinky, i think it was coincidence, but I am not a big fan of phantom codes... I like to fix things that are wrong, not have them be wrong for a few seconds and then right again ;)

I guess I should just be happy that I don;t have any codes right now, lol

IT CAME BACK!!!!

I went on the same drive i did the other day, same types of driving (long highway drive in, followed by stop and go between stores in the city over 4 or 5 hours), and at the same time, just leaving the city and getting back up to highway speed, the CEL came on.

It is trac code 51 only this time.

I imagine the sub-TPS is the closer of the two butterflies to the air filter.....Any ideas?

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Okay,

after a few days of bedrest, I went outside and took my code 51 further and researched what engine code came out, and it was a 71, EGR system malfunction.

I cracked the egr filter open and pulled the filter, blew it out in there as it was dusty, but I think it's mostly from the filter material...Anyways, I cleared the code, took her for a good run, up to 160 km/h a few times, nice and slow a few times, and medium a few times... Didn;t come back, hopefully that all I get from that!

Sidenote: Anyone here change the filter in the egr filter pack? I know there isn;t a replacement filter, but what kind of material do you use if you do change it?

Thanks!

Link to comment
Share on other sites


There should be some info on it at lexls.com

i was going to do it to my 97 LS but it doesn't have that little filter.

By the way...Any update on the parts you were interested in? B)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership