Do Not Sell My Personal Information Jump to content

99 Gs300 Stalling-need Help-new Tps & Maf No Good


Recommended Posts

Hay Fellas....Got a 1999 GS300 about 90k miles..with a big problem with stalling.......Car was working good and just went nutz........when i start in the morning, the RPM goes moves up from 1100 to 1700 for a few minutes...... 2 seconds after i pull off it dies down<stall> if i hold the gas down, it will rev up all the way and gain some speed........if i floor the gas from a dead stop, it will take a long time to pick up....So i change the TPS and no improvement...then the MAF sensor...same problem. When i reset the Computer, the car will shake for a few minutes and i have to drive a few miles before it gets better. Problem get worst with the intake install...and Ideas...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Hay Fellas....Got a 1999 GS300 about 90k miles..with a big problem with stalling.......Car was working good and just went nutz........when i start in the morning, the RPM goes moves up from 1100 to 1700 for a few minutes...... 2 seconds after i pull off it dies down<stall> if i hold the gas down, it will rev up all the way and gain some speed........if i floor the gas from a dead stop, it will take a long time to pick up....So i change the TPS and no improvement...then the MAF sensor...same problem. When i reset the Computer, the car will shake for a few minutes and i have to drive a few miles before it gets better. Problem get worst with the intake install...and Ideas...

I am currently having the exact same problem with my 99 gs 300. i have 96,000 miles on it and have replaced: pedal position sensor MAF sensor TPS spark plugs, sp wires, battery, thouroghly removed and cleaned the throttle body, readjusted the gas pedal and throttle cable, replaced oil/tranny/differential fluids and said alot of swear words- all to no avail. The only difference is my car decided to drive itself for awhile and the rpm s continue to climb in park or nuetral- then the car jumps when put in gear- even slammed into a metal pole once when it was put in gear. I am at a loss and the lexus dealership in my area keeps telling me to replace a new thing everytime i go there and nothing solves the problem..........please can someonew shed some light on this issue before i have to buy another part.............

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
lexus replaced a sensor on my 99 gs300 and never stalled again.

I had a similar engine stall. The problem in my 93 GS' case was the valve cover gasket was bad and was leaking oil into the spark plug well causing a bad ground. Did you check for oil or moisture in your spark plug areas?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership