Jump to content

Front End Rattle


hammo400
 Share

Recommended Posts

I have a faint rattle in the front end when going over sudden shallow depressions in the road or continual small 'ripples' in the pavement.

The rattle is a slight metal clinking and/or that hollow thud, thud I had heard from the rear suspension towers in my '88 Camry.

I had the suspension checked, steering UJ replaced, upper control arms and tie rods replaced, bushings are OK...what could it be ???

The guys at Lexus don't have a clue, and I think I got taken for a new Universal as I took the one removed to another dealer who said it was fine, and at $91.50 per hour, I can't afford their lack of answers.

Hammo400

'91 Lexus LS400

Link to comment
Share on other sites


I have a faint rattle in the front end when going over sudden shallow depressions in the road or continual small 'ripples' in the pavement.

The rattle is a slight metal clinking and/or that hollow thud, thud I had heard from the rear suspension towers in my '88 Camry.

I had the suspension checked, steering UJ replaced, upper control arms and tie rods replaced, bushings are OK...what could it be ???

The guys at Lexus don't have a clue, and I think I got taken for a new Universal as I took the one removed to another dealer who said it was fine, and at $91.50 per hour, I can't afford their lack of answers.

Hammo400

'91 Lexus LS400

My car does this as well. I have been advised here that it is my bushings causing it. I do not doubt that, but when I had my car at the Lexus dealer having the vibration problem checked, he assured me that all of the steering components are fine. Strange, because I thought they would have noticed this, but I definitely have that awful, annoying, clunking noise when I hit a bump, with either of the front tires. :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Shiznit8 Writes:

"i have the same thing on my 96 i can see cracks in the bushings on both

side on the arm that are connected on the lower control arm i have not

replaced mine to see if that would cure the problem. the only other

thing it could be the strut."

Link to comment
Share on other sites

I had the same problem and i changed the control arm bushings an no luck. then I changed the struts and still no luck. I finally looked uner the front end an I noticed that my swaybar mount bushings were trashed! I changed them and the noise was gone. i spent 200 bucks in patrs and come to find out it was $15 bushings :censored::censored: So check your swaybar bushigs

Lexx

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share



×
×
  • Create New...

Forums


News


Membership