AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.




Recommended Posts

I had a progression of problems New Years Eve that eventually led to abandoning the car.  First, the cruise control would not function properly in a slowdown zone on I69.  Second, I noticed the power steering was gone.  I exited the highway and pulled over into a Target parking lot.  On the way, my inside electrical functions, radio, heat, display, etc... began shutting down one by one.  I had no indication of an electrical problem at the time, only the symptoms.  The headlights eventually went out but I was able to get the car parked.

The next day I got the car started after charging the battery.  I reasoned my alternator may have been out and I was surviving on battery power.  Later in the day the battery acted as if it were drained.  The battery has been tested (only 1 year old) and it checks out fine.  My local mechanic in my small town cannot get me in until next week. 

I have no codes or anything else to go on.  But any insight into my problems is appreciated.

Nye

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • By The"jasmine"SC400
      Hey guys, I just bought my first sc400 and I have a couple questions, my biggest concern is that she keeps burning alternators i read somewhere that it might be my power steering? Or someone mentioned the valve cover cap? Any help would be greatly appreciated as i cant afford to take her to a shop, also any general tips about this car Would be awesome, thanks guys!
    • By Ron Oldschool Smith
      My LS 400 power steering seems to. E in highway mode all the time I have replaced the rack n pinion the power steering pump and have had a couple of times the steering is amazing for about an hour then it goes right back to Hwy mode and stays like that for months 
      any ideas would be very appreciated 
      thanks Ron 
    • By jjc1971
      Hi all,
      New to Lexus and new to here. I did try to search but couldn't find a thread related to this. Also posted this on the wrong thread - sorry. 
      Bought a 2004 RX300 a couple of weeks ago and I've been really pleased so far. But I now have an issue. A couple of days ago the belts squeaked for about a minute but it wasn't first start up of the day so I noticed and thought that's odd.
      Since then belts have squeaked a few times and again for a minute only and not from cold.
      Yesterday got in it to leave work at 5pm and got the squeak but also the red battery light was on for the first time so I turned off all the power hungry items. After about 5 mins the battery light went out again, and then I pulled over to pick up groceries. When i restarted car started ok with no noise and no red light but no power. There was nothing to indicate it was in limp mode, no warning lights just wouldn't pull.
      Any thoughts? My initial uneducated thought is alternator. Alternator may have semi 'seized' so with the squeak yesterday was alternator refusing to turn, but then it did turn but is so stiff its basically nearly stopping the engine but it is reluctantly turning hence the battery light is out.
      Is there any way I can test the alternator? Is my theory idiotic?
      Any help greatly appreciated.
    • By jjc1971
      Hi all,
      New to Lexus and new to here. I did try to search but couldn't find a thread related to this. 
      Bought a 2004 RX300 a couple of weeks ago and I've been really pleased so far. But I now have an issue. A couple of days ago the belts squeaked for about a minute but it wasn't first start up of the day so I noticed and thought that's odd.
      Since then belts have squeaked a few times and again for a minute only and not from cold.
      Yesterday got in it to leave work at 5pm and got the squeak but also the red battery light was on for the first time so I turned off all the power hungry items. After about 5 mins the battery light went out again, and then I pulled over to pick up groceries. When i restarted car started ok with no noise and no red light but no power. There was nothing to indicate it was in limp mode, no warning lights just wouldn't pull.
      Any thoughts? My initial uneducated thought is alternator. Alternator may have semi 'seized' so with the squeak yesterday was alternator refusing to turn, but then it did turn but is so stiff its basically nearly stopping the engine but it is reluctantly turning hence the battery light is out.
      Is there any way I can test the alternator? Is my theory idiotic?
      Any help greatly appreciated.
       
    • By thechauffeur
      Looking for some ideas on what to do next. I have a 1993 ES 300 that I've owned for just about 3 years, and have had tons of electrical problems with. I am the third owner and it came with a huge file of receipts for maintenance and work done over the years, it all looked pretty normal - nothing alarming.
      Since purchase I have replaced the battery and alternator 2x each. Here are the problems/steps taken so far:
      Battery kept dying; replaced battery under warranty - everything is good for approximately 3-6 months New battery started dying, did some at-home testing/readings with my "car guy"; replaced the alternator with a used one from local junkyard - everything is good for a few more months Battery continues to have problems with dying, took car into local Japanese auto place with good reviews. They diagnosed the issue as a short in the CD player draining the battery; disconnected CD player - everything's good for a few more months. Battery continues to have problems, assume the battery got fried from the bad alternator/short draining it; replace battery again, good for several more months Start having battery/dying problems again; confirmed alternator is failing with my "car guy", replace with another junkyard alternator - good for approximately 3 months Present day, my car will not start and is difficult to jump to boot. When it does get jumped and runs, everything charges up the way it should - it just doesn't maintain charge. During this time I've experienced a lot of other odd little electrical problems. My headlights dim slightly when I brake or use the power windows. Dome light stopped working, though I assumed that was just a burnt out bulb - have not bothered replacing so not totally sure there. Some lights on my dash/stereo that used to work have stopped working. I've noticed that the numbers on the clock are not displaying quite right; there are bits of other number parts remaining when there shouldn't be (if that makes sense). My antenna has a hard time going up and down, and at this point does not go up/down at all. One of the back windows doesn't roll down and hasn't since I got it, but I have just assumed that was a burnt out motor that I didn't care to replace. At this point I imagine it's all connected though.
      I make sure to turn off all systems/lights/etc before turning off my car, there is nothing basic like that that is draining the battery. The car never dies while I am driving it, but when I start to have problems it'll be slow to turn over when starting, and eventually stops starting at all.
      Not sure where to go from here. I'm apprehensive to take it back to the Japanese auto place I've been before since they just diagnosed it as a short in my CD player when clearly there is a bigger problem. I tried to get in with another local mechanic that everyone swears by, but they are booked out for 2 weeks. The nearest Lexus service center is over 50 miles away. I have considered ordering a rebuilt alternator through a vendor, but think it will likely be a waste of money because it seems there is likely a larger problem at play.
      If anyone has had similar experiences or has thoughts on what to look into as the source of the issues, I'm all ears. Thank you!