AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


jbtvt

Does this drivetrain play look/sound normal?

1 post in this topic

Just bought a new '98 GS400, 111k miles, dealer maintained, no codes, runs and shifts strong. Body has some scratches and hail damage so I got what I hope turns out to be a good price. It has a pretty severe vibration at high speeds, get noticeable maybe around 50 and by 80 I'm shaking in my seat. It seems load dependent - stronger under accel and decel than cruising. Mounts and CVs seem OK, the vibration damper is a little cracked and I'll probably replace now but doesn't seem terrible

20170509_192648_zpsj3i6lwh9.jpg

The center support bearing seems to allow quite a bit of play but the rubber is solid and shows no signs of cracking anywhere, so I assume its supposed to behave like this? When I wiggle the front shaft though I hear a noise which seems to be the splines moving around. It looks like a sort of compression fitting to me, anyone know if that's the case? If so, should I try to tighten it up a bit or better to leave it loose so it slides? Here's a video of what's going on there.

https://youtu.be/CVqdMOTHQww

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now