AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.


Sign in to follow this  
Followers 0
Penni

Radio/amp Problem

4 posts in this topic

My wife got a 2008 Gx470 and the Mark Levinson sound system is out. No sound, and cannot move sound from back of car. I have been told it is the amp?!?!?!?! Is there a way to check and make sure before i send it off to be fixed??? Thanx.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Is it under warranty?

Welcome to LOC! :cheers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

My wife got a 2008 Gx470 and the Mark Levinson sound system is out. No sound, and cannot move sound from back of car. I have been told it is the amp?!?!?!?! Is there a way to check and make sure before i send it off to be fixed??? Thanx.

Welcome as well to the Lexus Owners Club.

If it is not in warranty, Lexus does not have any way to repair the amp as it is a proprietary product to Levinson/Harmon, and Lexus has no repair manuals, schematics, or parts. Therefore the only way to fix a bad amplifier is to swap it out for a new one.

Now, you say in your post that you might send the amp off for repair. Given what I just explained, have you found someone to repair the ML components that no one knows about? That would be great.

Your Lexus dealer should be able to tell you if your problem is the amp for sure and not the pre-amp in the head unit or even the fuse for the system.(I know you already checked that).

Please let David/Lexirx330 and I know if you have your warranty coverage still, and if you determine for sure that the problem is the amp. The late model ML systems have had a history of amplifier failure and it is well known by Lexus and their dealers. I would encourage you to push for a strong discount on the new amp if, in fact that is the problem. Given as many as they have had problems with, they should make you a handsome offer. That is MY opinion and not that of the LOC.

Paul

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the exact same problem as orginal poster.

GX 2007, and I belive that the amp is the same model. My service told me that I may require replace the amplifier.

However, a couple of days after the audio came back. it was working fine for a couple of days.

Now sound is being dead again.

I asked for estimate again, see how much they are going to charge me.

and I will try to negtiate with them since the latest ml amplifier seems to have troublesome.

I will update the status as it progress.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0