AdBlock Warning

Parts of this website do not function properly with AdBlock enabled on your device. To get the best user experience on our website, please disable Adblock for this website (domain) on your browser.




mikaelse

Regular Member
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About mikaelse

  • Rank
    New Club Member

Contact Methods

  • First Name
    Mikael

Profile Information

  • Lexus Model
    LS400
  • Lexus Year
    1995
  • Location
    Other / Non-US

Recent Profile Visitors

623 profile views
  1. Opinions Wanted: Buying a 1996 Lexus LS400

    I bought my 1995 with 90.000 miles on it three years ago. Had never had a cam belt exchange. Not smart. Exchanged belt etc myself immediately after purchase and it looked okay still. Read about failures after 140000 miles and 20 years that ruined the engine though. Luck and climate etc matters I guess. 20 year old rubber is scary. The 1995 is a nice car . I really like it. Meant to use it as a summer car only but used it most of the year. Take things that do not work seriously. Can cost a lot to fix .For example a broken radio can cost 1000$ to get fixed. Not easy to go aftermarket, cabling non trivial . I ended up accepting not having a working radio.
  2. Yes. It is very easy when you know how it is done. Vissine is right. It is a very good idea to rotate and feel all the belt wheels for rough bearings. sounding dry or extra play or rough means you should fix it. I had two of those on the serpentine when I it. Mine could be fixed by pressing in new 10$ bearings.
  3. In Europe a company named FEBEST sells most bushing (OEM like) for the LS400. I have bought some beacuse they where the only ones selling some of them. Did not use them yet though because I got hold of OEM for the important ones. I have also bough different OEM stuff from Japan from AMAYAMA.COM . Seemed like real OEM stuff in Toyota packaging.
  4. Radio power feed completely dead.

    Do not know. Mine could not be that though. The connector with power feed from car to radio was dead with no 12V voltage at all. Feels like wire is cut somewhere . I guess any code issue would be handled by the radio unit itself.
  5. How to solve the problems of wheel drag?

    On mine pads in rear was sticking in caliper. The wheel did not turn well and the brake felt a bit soft. The caliper was fine . Could press in piston easy. Put in new pads. Had to adjust them sligtly to fit well. Problem solved.
  6. Radio power feed completely dead.

    Hi All. I have no power to the unit coming in in connector in the back but the two fuses are ok and give 12 V in fuse boxes. That is the mystery. Hence there is no indication that my Radio unit is defective. Mikael
  7. Hi guys. I have 1995 LS400 100k miles with the pioneer radio with CD changer. Radio function is dead. I have checked the two Radio fuses and they are ok and 12 V is present at the fuses. I can hear the CD changer working a bit when CD pack is inserted. I have looked inside the radio and can see that it has been exchanged for a repaired one at some time. Half sloppy resistor work and exchange unit markings. However all power and earth to radio on C-connector is non present in the connector to the radio. Hence Radio unit could be fully functional if power is fixed. C14 = not earthed C1 and C6 no power no matter where ignition key is. All other stuff in car works except seat heaters. Cigarette lighter also works so AM1 fuse and AM1 switch in ignition should be ok . I have previously removed the telephone stuff from trunk and reconnected the two large connectors and also disconnected the telephone stuff between the seats as recommended. Did that before I noticed the dead power feed to the radio. Multiple errors it seems. Very strange. Often these type seemingly several uncorrelated errors have a common cause. Does the connector have a mate disconnected or with bad corrosion at other end?. Car is in nice condition with good original paint and no rust to mention. Have not yet seen any connectors with problems . Not even in engine compartment. Any help appreciated. Mikael
  8. Getting a new engine

    Yes you are right. I did not think it through. If cams have stopped moving in a non interference motor due to belt broke (all valves ok but not moving) it is likely that about 4 out of 8 cylinders are with one or more valves permanently open and the other with them shut. All cylinders will show close to zero compression since the ones with valves closed will not suck in any air to compress and the one with one or two open obviously will not show any compression.
  9. Getting a new engine

    Yes you are right. non interference motor. hence easy fix if belt has skipped. If you take comp test about half of the cylinders should have no comp if the timing belt is gone or badly slipped. Depending on which valves are open. Still a motor does not go from good to bad in a short time if it has oil and water. Mikael
  10. Getting a new engine

    Sounds fishy. Motors do not go from running great to no compression over night. Most likely is some kind of mistake or faulty component when changing belt. And the belt has broke ur jumped teeth. From what I heard that is often catastrophic with bent valves and no compression on several cylinders. The good news is that these motors are very long lived so if you buy a used one it is often in good shape.
  11. 1997 80,000 Miles W/ Original Timing Belt

    Hi there I just changed Timing belt and pump on a 1995 LS400 with 95kmiles and the original belt. The belt looked like it had a little more in it. I got the car cheap and regarded the belt as an must fix immediately. The water pump also looked quite ok. One of the idler wheels had a bearing that was dry and made some noise. An unhappy guy here sold his 1998 LS cheap for scrap after belt broke at 135kmiles. *BLEEP* happens. I put i a mitsuboshi belt and an Aisin pump.
  12. Hi All. I Think I have been bitten by the LS400 bug. My first Lexus.. Love the smooth silent ride. Will be used as a summer weekend car. Bougth mine after an old couple that had driven it sparingly for many years and left it to grandchild. Very nice condition . No rust to mention at all. Not much on underbody either. Probably not used much in winter here in Sweden. I am quite sure that the timing belt is original .I am in process of replacing it and Everything looked like never touched. Timing belt looked ok after 20 years!. Though would not drive it further.... 20 years is a long time. Giving it a thorough service with new brake rotors etc. Bying the stuff from US and Germany. Better choises and better prices. Mikael
  13. Welcome to the Lexus forums mikaelse :)

    If you would like help using our forums then please check out our forum user video guides: http://us.lexusownersclub.com/forums/forum-90/announcement-29-how-to-use-our-forum-video-guides/